©  Isosport

Engvall verlengt tot 2024 bij KV Mechelen

KV Mechelen heeft Gustav Engvall langer aan zich gebonden. De Zweed zette dinsdag zijn krabbel onder een verlengd contract tot 2024.

tsfn, dige

Het huidige contract van de Zweedse aanvaller zou aflopen in de zomer van 2022. “Gustav heeft wat pech gehad met blessures, maar het geloof in hem is enorm”, zegt sportief directeur Tom Caluwe op de clubwebsite. “Een fitte Engvall is altijd een meerwaarde voor onze ploeg. Hij past perfect in het combinatiespel dat onze coach wil spelen. We zijn blij dat het geloof wederzijds is.”

Engvall arriveerde in 2018 in Mechelen. Sindsdien speelde hij 55 matchen voor geel-rood, waarin hij twaalf keer scoorde en dertien assists afleverde. Hij speelde een grote rol in het afdwingen van promotie naar 1A. Op het hoogste niveau had hij tot nog toe vaak te kampen met blessures, dus doet deze contractverlenging hem deugd: “Ik heb mij echt kunnen tonen in mijn eerste seizoen hier. Daarna is dat niet meer gelukt door veel blessureleed. Nu ik voor twee jaar verleng, heb ik die kans wel. Ik voel mij hier goed en ik wil de club en de fans iets teruggeven. Die mogelijkheid heb ik nu.”

De voorbije weken werden ook de contracten van kapitein Onur Kaya, Sandy Walsh, Nikola Storm, Yannick Thoelen en Arno Valkenaers verlengd.

Meer duidelijkheid voor Defour

Na een vrije dag hervat KV woensdag de trainingen. Ook de lies van Steven Defour wordt onder handen genomen. Als het nodig blijkt, zal de middenvelder onder de scanner gaan voor verder onderzoek.  

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws