Bomen begeven het door stormweer in Schilde

Schilde -

Door het stormweer moest de brandweer dinsdagmiddag uitrukken naar Schilde. In de Schildedreef dreigden enkele bomen het te begeven. Met behulp van de ladderwagen kon de brandweer beide bomen gecontroleerd ten val doen brengen.

De oproep bij Brandweer Zone Rand, post Schilde, liep rond 14 uur binnen. In de Schildedreef was de stam van een boom deels losgescheurd en gevallen tegen een andere boom. Door de impact waren de wortels van die tweede boom losgerukt.

Beide bomen hielden elkaar ongeveer wel in evenwicht, maar door de linke situatie besloot de brandweer om beide bomen af te toppen en gecontroleerd ten val te brengen. Daarvoor kreeg het bijstand van de ladderwagen van de post Zandhoven. Na zo’n drie uur was de ingewikkelde klus achter de rug en kon de omgeving weer worden vrijgegeven.

De stormschade in en rond Antwerpen bleef dinsdag relatief beperkt. Brandweer Zone Rand kreeg per post enkele meldingen binnen, voornamelijk over losse takken op de weg. Brandweer Zone Antwerpen spreekt van een twintigtal oproepen sinds middernacht, voornamelijk voor losliggende zaken die door de wind waren weggeblazen.

De brandweer roept op om het nummer 1722 te gebruiken om stormschade te melden, om de lijnen van de noodcentrale 112 zo goed mogelijk vrij te houden.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtpMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio