©  MARC HERREMANS

Dit zijn de belangrijkste regels uit het buitenprotocol voor de horeca

Om de heropening van de terrassen vanaf zaterdag 8 mei in goede banen te leiden, is een buitenprotocol voor de horeca opgesteld. Daaraan moeten uitbaters, personeel, leveranciers en gasten zich houden. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste en opvallendste maatregelen uit een lange lijst. Het volledige overzicht is terug te vinden op de website www.heropstarthoreca.be.

Andreas Rotty

- Maximaal 4 personen aan een tafel. Grotere groepen mogen alleen als het gaat om mensen die tot hetzelfde huishouden behoren.

- De openingsuren zijn beperkt van 8u tot 22u.

- Het personeel moet verplicht een chirurgisch mondmasker dragen. Gasten moeten een mondmasker dragen wanneer ze zich verplaatsen.

- Consumeren gebeurt verplicht zittend en buiten. Bediening aan de bar is niet toegestaan.

- Geluidsversterking mag tot maximaal 80 dB.

- Tafelgezelschappen moeten minimaal 1,5 meter van elkaar verwijderd zijn.

- Klanten mogen alleen de binnenruimte in om naar het toilet te gaan, als het de enige manier is om naar het terras te gaan of om te betalen aan de kassa.

- De terrasruimte moet minstens aan een zijde volledig open zijn, daar mag geen windscherm of zonnewering hangen.

- De uitbater moet “al het nodige” doen om afstand houden te garanderen. Bijvoorbeeld door vloermarkeringen aan te brengen.

- Er moet voor elke zaak een Covid-19-coördinator aangeduid worden.

- De uitbater moet aan vertrekkende gasten vragen dat ze iets laten weten als ze binnen 14 dagen na hun bezoek ziek worden.

- Het sanitair moet regelmatig gereinigd en ontsmet worden. Alleen papieren handdoeken zijn toegelaten. Niet-gasten mogen het sanitair niet gebruiken.

MEER OVER Coronavirus