De leerlingen van klas 6A van vrije basisschool De Springplank in Lille staan te popelen om te kunnen starten met punten sparen. 

De leerlingen van klas 6A van vrije basisschool De Springplank in Lille staan te popelen om te kunnen starten met punten sparen. © RR

Lille introduceert Uitpas Kempen

Lille -

De gemeente Lille doet vanaf maandag 3 mei mee aan de Uitpas Kempen. De inwoners kunnen punten sparen door deel te namen aan Uitpas -activiteiten in de regio of in heel Vlaanderen. De punten kunnen worden ingeruild voor kortingen en geschenken.

De Lillenaren kunnen vanaf maandag een Uitpas kopen voor 5 euro per stuk. De passen zijn te koop op het gemeentehuis en in de bibliotheek.

“Je kan punten sparen op allerlei plaatsen in onze gemeente. Denk maar aan een bezoekje aan onze bibliotheek, een daguitstap naar De Lilse Bergen, sportactiviteiten in onze gemeentelijke sporthal of spelen bij onze speelpleinwerking”, zegt Chiel Danckers (Groen), schepen van Gelijke Kansen in Lille. “Punten sparen kan je natuurlijk ook tijdens alle gemeentelijke activiteiten, die hopelijk snel terug opgestart kunnen worden.”

Punten sparen en omruilen met de Uitpas Kempen kan eigenlijk bij elke gemeente in heel Vlaanderen die aangesloten is bij een Uitpas-systeem. Voor mensen die hiervoor in aanmerking komen, is Uitpas Kempen gratis en is de pas ook een kortingskaart, tot 80% korting op activiteiten. Om de lancering van de Uitpas te vieren, geeft de gemeente een gratis Uitpas cadeau aan alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in Lille. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio