Aan het Torengebouw werd onlangs nog een nieuwe zitbank geplaatst. 

Aan het Torengebouw werd onlangs nog een nieuwe zitbank geplaatst. © BEPR

Heist gaat meer zitbanken plaatsen

Heist-op-den-Berg -

In Heist-op-den-Berg zullen meer zitbanken geplaatst worden. Die belofte heeft schepen van Openbare Werken David Geerts (PRO Heist) gemaakt tijdens de gemeenteraad.

Marcel Van Hoof (ETA+) vroeg zich luidop af waarom de banken in de Bergstraat zijn weggehaald. “Vroeger stonden er zitbanken in de winkelstraat, onder andere ter hoogte van de Oude Ketel. Maar tijdens eerdere werken zijn die weggehaald. Dat is jammer, want het zijn ideale plekken om te verpozen in je eigen bubbel. Veel oudere mensen gebruiken ze als rustplaats tijdens het winkelen of om een ijsje te eten”, aldus Van Hoof.

Schepen David Geerts zegt dat er inspanningen zullen gebeuren. “Zitbanken zijn inderdaad belangrijk in de beleving. Vandaar hebben we eerder aan de diensten gevraagd om een inventaris op te maken van onze gemeentelijke zitbanken. Daarna kunnen we kijken waar er eventueel nog nodig zijn, dat kan in de Bergstraat zijn maar ook elders. Waar de nood het hoogst is, zullen we ze eerst plaatsen. Als er suggesties zijn voor geschikte locaties, dan horen we het trouwens graag”, aldus Geerts.

Aan het Torengebouw in het centrum is onlangs nog een zitbank geplaatst.

(bepr)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio