Wandelaars moeten in het stadspark op de wandelpaden blijven. 

Wandelaars moeten in het stadspark op de wandelpaden blijven. © Chris Van Rompaey

Boomstammen bakenen wandelpaden Liers stadspark af

Lier -

De stad gaat volgende maand de wandelpaden in het stadspark aan de Netelaan met boomstammen afbakenen. En om te voorkomen dat voertuigen het park inrijden, komen er tegen de winter aan de ingangen houten barelen.

“Bij mooi weer biedt het Lierse stadspark een ideale plek om te genieten van het groen. Belangrijk daarbij is om de bomen, heesters en het gazon met zorg te behandelen. Daar loopt het wel eens mis. Voertuigen rijden door het park en op de gazons, en wandelaars lopen naast de paden, met als gevolg dat de gezonde bodemstructuur verloren gaat”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

“Kwetsbare plaatsen nabij bomen en heesters gaan we daarom beschermen. Boomstammen zullen de paden afbakenen. In het kader van duurzaamheid gebruiken we hiervoor de boomstammen van de onlangs gekapte acaciabomen op begraafplaats Kloosterheide. Acaciahout is duurzaam hout met een lange levensduur.”

“Om te voorkomen dat voertuigen het park inrijden, komen bij de ingangen houten barelen. Ze versterken de landelijke uitstraling en zullen alleen door bevoegde diensten kunnen geopend worden. Komend winterseizoen plaatsen we die. Later komt aan alle toegangen naar de stadsvesten een houten bareel, zodat we die bij stormweer gemakkelijk kunnen afsluiten.”  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio