Foto ARCHIEF. 

Foto ARCHIEF. ©  Dirk Vertommen

5,6 miljoen euro voor veertig scholenbouwprojecten in de provincie

Antwerpen -

De Vlaamse overheid investeert zo’n 5,6 miljoen in veertig scholenbouw- en renovatieprojecten in de provincie Antwerpen. 11 Antwerpse scholen krijgen een subsidie van meer dan 100.000 euro.

Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) heeft nog eens veertig subsidieaanvragen voor Antwerpse scholenbouw- en renovatieprojecten goedgekeurd. Samen gaat het om een bedrag van zo’n 5,6 miljoen euro voor de provincie Antwerpen. In heel Vlaanderen gaat het over 145 projecten, goed voor 23 miljoen euro aan subsidies.

Elf Antwerpse scholen krijgen een subsidie van meer dan 100.000 euro. Colomaplus in Mechelen krijgen 1,3 miljoen euro voor de nieuwbouw van praktijk – en theorielokalen voor 251 leerlingen. In Willebroek ontvangt Vrije Basisschool Sint-Joris 1,2 miljoen euro voor de afbraak van prefablokalen en de nieuwbouw van vier klassen voor 330 leerlingen. De nieuwbouw omvat onder meer een polyvalent lokaal, de plaatsing van een lift en een luifel als overdekte speelplaats. Het Sint-Jozefinstituut in Schoten krijgt 220.000 euro, het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege in Mortsel zo’n 257.000 euro.

Elf scholen krijgen een subsidie van minder dan 100.000 euro, dat gaat dan concreet om kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair. “Vlaanderen bouwt verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA). “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze scholenbouw.”

 jas

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio