De ijspiste in Mechelen blijft veelal gesloten.  

De ijspiste in Mechelen blijft veelal gesloten.  © Leo De Nijn

Stad wil ijspiste van ISCM tijdens corona blijven steunen

Mechelen -

Het stadsbestuur wil het Ice Skating Center Mechelen (ISCM) niet kwijt. Door corona is schaatsen er beperkt en dreigt een financieel debacle. “We hebben al wat hulp geboden en zullen dat blijven doen”, zegt het stadsbestuur.

Corona hakt zoals bekend zwaar in op het Ice Skating Center aan de Spuibeekstraat. De verliezen zijn zwaar om dragen. “We zijn een privé-organisatie en die moet het hebben van het aantal bezoekers. Door corona moeten we de deuren gesloten houden voor de meeste schaatsers. Dat is een zwaar verdict”, zegt zaakvoerster Kathleen Geerts. Zij liet zich onlangs in een gesprek met onze krant weten dat ze eraan denkt om de handdoek in de ring te gooien wanneer ze in juni niet volop kunnen draaien.   

Zaakvoerster Kathleen Geerts kijkt uit naar een versoepeling van de maatregelen om uit het dal te geraken. 

Zaakvoerster Kathleen Geerts kijkt uit naar een versoepeling van de maatregelen om uit het dal te geraken. ©  Leo De Nijn

“We hebben reeds maatregelen genomen maar blijven kijken naar oplossingen. We laten de schaatsbaan en sportclub niet los. Ze zijn van meerwaarde voor het Mechels recreatie- en sportlandschap”, zegt sportschepen Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+).

De stad wijst erop dat ze een deel van de opstalvergoeding van 5.800 euro heeft kwijtgescholden. Ook is er uitstel van betaling van de stadsinning van 16.666 euro in 2020 en voor 50% in 2021. Die zal verrekend worden in 2022, 2023 en in 2024.

“We hebben ook ondersteuning geboden met hygiënepakketten aan de clubs die actief zijn in de schaatsbaan. Via het coronanoodfonds kregen Coldplay ijshockey en Hivernia kunstschaatsclub respectievelijk 5.000 en 3.000 euro. Ook kreeg ISCM 10.277 euro van het stedelijk coronanoodfonds”, geeft de schepen mee.

“Klopt. De stad doet haar best”, zegt zaakvoerster Geerts. “Maar we zijn al een jaar aan het werken met strenge coronamaatregelen en dat weegt zeer zwaar op ons bedrijf. We kijken uit naar een versoepeling van de maatregelen om uit dit dal te geraken.”

(ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio