De dief sloeg toe in verschillende winkels in de Bruul in Mechelen. 

De dief sloeg toe in verschillende winkels in de Bruul in Mechelen. ©  Stijn Van de Sande

Winkeldief in Mechelse binnenstad draagt badpak om gestolen spullen in op te bergen

Mechelen -

De Mechelse strafrechter heeft een 53-jarige Roemeen veroordeeld tot 18 maanden effectieve celstraf voor enkele winkeldiefstallen die hij in het centrum van Mechelen had gepleegd. Opvallend: de man droeg een damesbadpak onder zijn kledij.

Dan B. sloeg op twee verschillende dagen toe in de Mechelse binnenstad. De eerste keer stal hij een bril bij een optieker, een week later bezocht hij zelfs drie winkels in de Bruul om te kunnen stelen.

Opvallend was dat de Roemeen een damesbadpak onder zijn kledij droeg. Een gekende manier van werken bij Oost-Europese winkeldieven. “Zo kunnen de zaken die worden gestolen worden opgebroken onder het elastische badpak. Op die manier moet de dader niets in zijn zakken steken en bovendien blijven de spullen netjes in het badpak op hun plaats. Zonder dat ze op de grond dreigen te vallen”, zei de aanklager.

Tijdens het fouilleren bleek B. ook nog een magneet op zak te hebben. Daarmee kon hij het winkelalarm van de handelszaken omzeilen.

De Roemeen zei tijdens het proces dat hij een beroepsmuzikant is in Roemenië. Hij vroeg aan de rechter om de gevangenis te mogen verlaten. Het Openbaar Ministerie benadrukte dan weer dat B. al diefstallen had gepleegd in heel Europa en niet aan zijn proefstuk toe was.

Rechter Erika Colpin vond de feiten bijzonder ernstig en legde de man een effectieve gevangenisstraf op.  tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio