©  Studio 100

Studio 100 laat je door Atlantis wandelen op de Meir

Studio 100 komt met iets nieuws naar de Antwerpse Meir. De Studio 100 Story Studio wordt een ‘immersive experience’ waarbij het publiek dankzij spectaculaire, levensgrote projecties een verhaal kan binnenstappen. Om te beginnen kan je je onderdompelen in de legende van de verzonken stad Atlantis.

Het moet niet altijd shoppen zijn op de Meir. In het pand waar voorheen winkelketen Brantano zat, op de Meir 57, pakken Studio 100 en het Antwerpse marketingbureau CityCubes eind deze maand uit met een nieuwe, innovatieve totaalbeleving voor families en vrienden. “Het wordt de allereerste keer dat verhalen op deze manier verteld worden in België”, stelt het productiehuis over Bestemming Atlantis.

Doorheen verschillende grote ruimtes beleven bezoekers het indrukwekkende verhaal van de verzonken stad op een humoristische manier. In de stemmencast van Bestemming Atlantis hoor je onder meer Sven De Ridder en Peter Van de Velde.” Bezoekers gaan in het verhaal samen met archeologe Jane Clark en haar team duiken in de Atlantische Oceaan en vinden er de restanten van wat ooit een bruisende moderne stad was.

Een ‘immersive experience’, dat begrip kennen Antwerpenaars misschien nog van Van Gogh, The Immersive Experience, de populaire expo in de Waagnatie. Maar die twee zijn volgens Studio 100-woordvoerder Ann Janssens niet echt te vergelijken, onder meer omdat er hier met hoofdtelefoons wordt gewerkt om de totaalbeleving compleet te maken.

De Studio 100 Story Studio strijkt slechts tijdelijk neer op de Meir, maar na Bestemming Atlantis worden er op dezelfde locatie wel nog andere verhalen verteld. Door de pandemie heeft Studio 100 het de laatste maanden nochtans niet gemakkelijk gehad. In september vorig jaar werden nog zestien werknemers ontslagen. “Maar we blijven investeren en naar vernieuwing zoeken, ook in deze uitdagende tijden. Samen met onze partner City Cubes scheppen we nu extra werkgelegenheid”, aldus Janssens.

Bezoekers zullen vooraf een uurslot moeten reserveren. Om alles coronaproof te houden, beleven ze de ‘immersive story’ in kleine groepjes. De Studio 100 Story Studio gaat op 29 mei van start.

Tickets via www.storystudio.live.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 rvre

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio