Alain Roels ziet het nut er niet van in om scheidingen aan te brengen op het terras van zijn Antwerpse café In Den Boer van Tienen. “Ze staan ver genoeg van elkaar. Ze mogen het komen meten.”  

Alain Roels ziet het nut er niet van in om scheidingen aan te brengen op het terras van zijn Antwerpse café In Den Boer van Tienen. “Ze staan ver genoeg van elkaar. Ze mogen het komen meten.”  © Jan Van der Perre

Vragen bij regels voor heropening terrassen: “Ik ga geen markeringen op de grond zetten”

De horeca kan vanaf zaterdag weer de terrassen openen. Volgens het ‘Buitenprotocol Horeca’ zullen ze zich aan een hele waslijst aan regels moeten houden. Daarin staat onder andere dat uitbaters hun klanten moeten vragen om hen op de hoogte te brengen als ze tot twee weken na hun bezoek ziek worden. Tussen de tafeltjes moeten ze duidelijke grenzen afbakenen, bijvoorbeeld met grondmarkeringen. En elke zaak moet een Covid-coördinator aanstellen. Enkele uitbaters plaatsen daar vraagtekens bij.

Andreas Rotty

MEER OVER Coronavirus

CITTA