Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © BELGA

Ex-vriend van medewerkster fiscus aangehouden in kader van Operatie Sky

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de aanhouding van de 44-jarige Larbi K. uit Berchem bevestigd. De veertiger, een Antwerpenaar met de Luxemburgse nationaliteit, is de ex-vriend van de medewerkster van de fiscus die begin april werd opgepakt. Het is al de twintigste aanhouding na Operatie Sky.

(sare, nelo)

LEES OOK: Medewerkster fiscus blijft in de cel: “Onnoemelijke stommiteit begaan”

De 41-jarige Nathalie D. werkt al meer dan twintig jaar voor de FOD Financiën en werd begin april opgepakt door speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP). Uit berichten die de speurders bemachtigd hadden tijdens het kraken van Sky ECC bleek dat de vrouw info uit het Rijksregister had opgezocht, info die daarna tussen vermeende drugscriminelen gedeeld werd en waarvoor iemand zich liet betalen.

Na haar arrestatie verklaarde D. dat ze voor haar 44-jarige ex-vriend Larbi K. een adres had opgezocht. “Ze heeft een verzoek van haar ex ingewilligd, een man die in haar ogen ook totaal geen cokebaron is,” zei haar advocaat Johan John Mees na haar aanhouding door de raadkamer.

Die resultaten had K., een Antwerpenaar met de Luxemburgse nationaliteit, verspreid in het criminele milieu. Hij zou ook de betalingen voor de opzoekingen hebben verkregen. K. werd opgepakt in Berchem en vorige week donderdag aangehouden door de onderzoeksrechter.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Operatie Sky