Lierse K. geeft Guillaume De Schryver nieuwe kans

Lierse K. heeft zijn zevende inkomende transfer beet. De Pallieters bereikten een overeenkomst met de 24-jarige Guillaume De Schryver, die sinds september vorig jaar zonder club zat. De centrale middenvelder ondertekende een contract voor één seizoen op het Lisp.

kugu

Guillaume De Schryver kreeg zijn jeugdopleiding bij achtereenvolgens Club Brugge, Standard en Cercle Brugge. Bij die laatste club ondertekende hij in 2016 een eerste profcontract. Oostendenaar De Schryver trok medio 2018 naar Westerlo. Voor de Kemphanen zou hij in 41 wedstrijden uitkomen, wisselend als basisspeler en bankzitter. Half september 2020 beslisten Westerlo en De Schryver in onderling overleg zijn lopende verbintenis tot medio 2021 in het Kuipke vroegtijdig te verbreken, nadat duidelijk werd dat de middenvelder niet langer in de plannen van Bob Peeters paste. De Schryver hoopte zijn carrière in het buitenland opnieuw te herlanceren, maar veel meer dan belangstelling van de Italiaanse Serie C-club Viterbese volgde niet.

In zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging trainde De Schryver de laatste twee weken van het seizoen al met Lierse mee. In die periode liet hij een goede indruk na, wat nu resulteerde in een contract voor één seizoen. De Schryver wacht op het Lisp straks niettemin pittige concurrentie, want ook Alexander Maes werd al aangetrokken voor een post centraal op het middenveld.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws