© atv

PIVA mag al terrassen (binnen de klasbubbel)

De zesde- en zevendejaars van PIVA Antwerpen zijn al een paar dagen aan het oefenen op hun terrasvaardigheden.

De leerlingen brengen hun kennis normaal in de praktijk op ‘echte’ horecaklanten in hun didactisch restaurant Hof van Leysen. Maar dit schooljaar moeten ze het met elkaar stellen en in kleine groepjes doorschuiven van tafel naar de keuken en service.

Om de oefening zo echt mogelijk te maken, werden de tafels maandag op veilige afstand van elkaar gezet en werden ook de andere horecaregels zo precies mogelijk opgevolgd, zoals tafelgezelschappen van maximum vier. Trouwens, ook het eten werd buiten bereid: een stukje gegrilld vlees belandde van de barbecue in stijl op het bord.

Omdat deze oefensituatie toch nog wat échter kan, en met wat medewerking van het virus, hoopt PIVA volgend schooljaar het oefenrestaurant ook weer voor buitenstaanders te openen.

 

 ©  Patrick De Roo

 ph

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio