Ook in de Wilgenstraat is er nu trajectcontrole. 

Ook in de Wilgenstraat is er nu trajectcontrole. ©  Marc Herremans

Trajectcontrole in Mechelse Wilgenstraat is eerste van reeks nieuwe controles

Mechelen -

In de Wilgenstraat in Mechelen is een nieuwe trajectcontrole actief. Ze moet bijdragen om overdreven snelheid en sluipverkeer in de wijk Tervuursesteenweg aan te pakken. Elders in de stad komen er ook nieuwe ANPR-camera’s om de snelheid te controleren.

De trajectcontrole in de Wilgenstraat is sinds zaterdag 1 mei operationeel en komt er na een inspraaktraject met wijkbewoners. Over een afstand van zeshonderd meter tussen de Jubellaan en de Tervuursesteenweg registeren de camera’s continu de snelheid van het autoverkeer. Bestuurders die de camera’s mijden door andere straten te gebruiken, worden binnenkort in de overige verbindingsstraten geconfronteerd met verkeersplateaus, een verbod op zwaar verkeer en een bussluis.

“De hele maand mei krijgen overtreders enkel een schriftelijke waarschuwing”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). Vaste en tijdelijke signalisatie waarschuwen de automobilisten voor de nieuwe trajectcontrole. Wie vanaf 1 juni nog te snel rijdt, vindt een GAS-boete van minstens 53 euro in de bus. Wie meer dan twintig kilometer per uur te snel rijdt, krijgt een proces-verbaal in de bus.

De volgende trajectcontroles die in de steigers staan, zijn de Rijmenamsesteenweg in Muizen en de Europalaan in Mechelen-Zuid. Voor de komende drie jaar heeft de stad al 1,4 miljoen euro begroot voor bijkomende trajectcontroles.(svh)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen