De brandweer rukte eind augustus 2020 uit naar de gevangenis in Turnhout. Een gedetineerde had daar zijn cel in brand gestoken. 

De brandweer rukte eind augustus 2020 uit naar de gevangenis in Turnhout. Een gedetineerde had daar zijn cel in brand gestoken. © Bart Van den Langenbergh

Twintiger bestraft voor brandstichting in gevangenis

Turnhout, Vosselaar -

Een 27-jarige man uit Vosselaar die in augustus 2020 brand stichtte in de gevangenis in Turnhout, is door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf. Drie personen raakten bij het incident lichtgewond.

De brandweer rukte op 22 augustus 2020 uit naar de gevangenis aan de Wezenstraat in Turnhout. Gedetineerde C.D. uit Vosselaar had daar de spullen van een celgenoot in brand gestoken uit frustratie om een geweigerde celwissel. Een matras in de cel ging toen in vlammen op, wat veel rookontwikkeling veroorzaakte. Alle gedetineerden van de getroffen vleugel op de bovenverdieping werden geëvacueerd. Enkele cipiers waren beginnen blussen en de brandweer klaarde klus verder. Drie personen raakten bij het incident wel lichtgewond. Het meubilair van de bewuste cel raakte zwaar beschadigd.

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde de brandstichter tot een gevangenisstraf van achttien maanden met probatie-uitstel. De twintiger moet een begeleiding voor zijn drugsprobleem volgen en aan het werk blijven. “De feiten zijn ernstig. De man moet respect hebben voor de veiligheid van de medegedetineerden en voor het personeel”, oordeelde rechter Willemijn Verhoeve. “Intussen heeft hij werk en volgt hij een begeleiding.” (bvdl)

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio