Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  Raymond Lemmens

DISCUSSIE. Registratieplicht op terrassen: voor of tegen?

Vandaag wordt beslist of mensen die vanaf 8 mei een terrasje doen, hun gegevens moeten achterlaten. Viroloog Marc Van Ranst is daar alvast geen voorstander van. Wat denk jij? Is zo’n registratieplicht nog nuttig? En zou je het een probleem vinden om je gegevens opnieuw achter te lten?

Dennis Van Damme

LEES OOK: Registratieplicht in horeca? Marc Van Ranst is geen voorstander: “Vorige keer is daar niets mee gedaan”

Vandaag wordt de goedkeuring van de “definitieve protocollen” rond de heropening van de horeca verwacht. De federale ministers van Middenstand David Clarinval (MR) en Economie Pierre-Yves Dermargne (PS) gieten alle regeltjes dan in een definitieve vorm. In die protocollen wordt ook duidelijk of er een registratieplicht komt of niet.

Viroloog Marc Van Ranst is er alvast geen voorstander van. “Bij de vorige heropening van de horeca was die plicht er wel. Maar toen werd er niets gedaan met de gegevens die klanten hadden achtergelaten. Mensen weten dus eigenlijk dat ze hun gegevens voor niets invullen, en daar jaag je ze alleen maar de bomen mee in.”

De horeca zelf heeft er dan weer geen probleem mee, ook omdat cafés en restaurants er al ervaring mee hebben opgedaan in het verleden.

Wat vind jij? Zou je het vervelend vinden om opnieuw je gegevens te moeten invullen? En is registratieplicht nuttig?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een selectie van de reacties wordt opgenomen in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Coronavirus