Bleijenbergh gaat voor een korf.

Bleijenbergh gaat voor een korf. © BELGA

Perfect weekend: Giants verstevigen positie met twee zeges

Perfect weekend voor Telenet Giants Antwerp. In de Lotto Arena won Giants vrijdag met een veertiger van Brussels en zondag kreeg deze winst een mooi vervolg in Charleroi. Met een 2 op 2 en 15 op 23 fonkelen de Sinjoren meteen steviger op de (virtuele) derde stek. Ze leggen enerzijds meer druk op het vierde geklasseerde Okapi Aalst maar mogen anderzijds door de winst van Bergen en Oostende zo goed als zeker een kruis maken over de tweede stek.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp moet tot 16 mei (einde reguliere fase) nog drie wedstrijden afwerken. Wil het nog tweede eindigen, dan moet het winnen van Oostende in de Lotto Arena, in Luik (slotspeeldag) en vrijdag in Bergen met minstens 9 punten. Het moet tevens hopen op een 1 op 4 van Bergen. “We hebben in het verleden enkele steken te veel laten vallen. We zijn echter een team dat recent enkele wijzigingen onderging en dus aan het heropbouwen is. Niet focussen op die tweede stek, maar die derde plaats veiligstellen is nu aan de orde. Dit in combinatie met in de winning mood blijven en dus klaar zijn om op 19 mei de play-offs aan te vatten”, zei kapitein Dave Dudzinski.

Tevreden over karakter

Na de veertiger tegen Brussels volgde een nipte overwinning tegen Charleroi. De met een beklijvende double-double uitpakkende Vrenz Bleijenbergh (21 punten, waarvan 16 in het eerste kwart, 11 rebounds) was de inspirator van de kloof: 14-27. Klavell Bigby-Williams, die vrijdag om disciplinaire redenen niet werd opgesteld, reageerde positief met 10 punten zonder misser. Sterling Gibbs (19 punten), Stephaun Branch en Dave Dudzinski hielden de Giants op voorsprong: 38-51 (rust) en 54-66.

 

 ©  BELGA

“We dachten echter te snel dat de wedstrijd in een definitieve plooi lag en lieten Charleroi nog met een remonte uitpakken”, zei coach Christophe Beghin. Via Alex Libert, Sergio Llorrente en ex-Giant Yoeri Schoepen kwamen de Spirous nog opzetten. De Sinjoren namen de verdiende winst evenwel mee naar Antwerpen.

“We missen met deze jonge ploeg ervaring. Maar hoe moeilijk we het ons ook maakten, ik ben enorm tevreden over het karakter dat we hebben getoond. Daar moeten we deze week tegen de top 2 (vrijdag in Bergen en zondag in de Lotto Arena tegen Oostende, red.) verder op bouwen.”

Charleroi 78-83 Telenet Giants Antwerp

CHARLEROI: Llorente 22, Libert 19, Lambrecht 7, Bronchart 0, Hammink 3, Schoepen 15, Fogang 7, Samardzic 3, Noterman 2

TELENET GIANTS ANTWERP: Bleijenbergh 21, Dudzinski 13, Kesteloot 0, Gibbs 19, N. De Ridder 2, Bigby-Williams 10, Donkor 2, Van Den Eynde 2, Cofer 4, Branch 10

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal