©  BELGA

Van Aert is voortaan beschermd tegen corona: “Dat vaccin eruit zweten”

Alles op de Tour de France. Dat is het plan bij Jumbo-Visma en dus Wout van Aert. Onze landgenoot zit daarom alweer in Spanje.

Vincent Van Genechten

Van Aert zal van 8 tot 26 mei een hoogtestage afwerken op de Sierra Nevada. Daarna staat de Dauphiné (30 mei-5 juni) op het programma. Nadien is er in Tignes (11-19 juni) nog een hoogtestage met de Tour-ploeg van Jumbo-Visma. Omdat de Tour één week later al start en de renners zo hun gezin te lang zouden missen, heeft zijn ploeg – net als vorig jaar – in de mogelijkheid voorzien dat vrouw en kinderen meekunnen naar de Alpen.

Maar Van Aert profiteert er ook nu nog van om tijd door te brengen met Sarah en Georges. Dat doet hij momenteel in het Spaanse Gerona, waar hij met zijn gezin door de stad trok.

 

 ©  Instagram

 

 ©  Instagram

Uiteraard trok de winnaar van de Amstel Gold Race er ook op uit voor een stevige trainingstocht. Iets meer dan 100 kilometer en drie uur zat hij op de fiets in Spanje. Goed voor 1.141 hoogtemeters en een gemiddelde snelheid van 31,5km/u.

Tijdens zijn laatste dagen in België ging Van Aert een paar keer lopen én liet hij zich vaccineren. De Belgische kampioen tijdrijden is voortaan dus beschermd tegen het coronavirus. Om dat te ‘vieren’ zette hij zich 70 kilometer en twee uur op de rollen voor een tochtje op Zwift. Kwestie van het vaccin “eruit te zweten”, aldus Van Aert.

 

 ©  Strava

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws