©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Noodploeg van Oostende stunt tegen Kangoeroes Mechelen

Oostende trok na een corona-uitbraak met een noodploeg naar Mechelen. Het telt immers zeven spelers die een corona-besmetting hebben opgelopen. Sinds het nieuw corona-reglement vanaf 1 mei van de Pro League moet een ploeg als het over vijf spelers beschikt de partij aanvatten. Doet het dat niet, incasseert het een forfaitnederlaag. Coach Gjergja beschikte in de competitiewedstrijd in Kangoeroes Mechelen over slechts acht spelers waarvan vier jongeren: Servaas Buysschaert, Amar Sylla, Loïc Schwartz, Pierre-Antoine Gillet, Jesse Waleson, Xander Pintelon, Quinten Smout en Salim Kediambiko. Die acht spelers zorgden voor de stunt van het jaar door met 74-77 te zegevieren In Mechelen. Met 17 op 20 blijft Oostende dan ook leider. Kangoeroes Mechelen blijft met 8 op 21 onderaan het klassement bengelen.

Patrick Ceulemans

De eerste besmetting bij Oostende hebben artsen trouwens dertien dagen geleden vastgesteld. De besmette spelers zijn Olivier Troisfontaines, Dusan Djordjevic, Jean-Marc Mwema, Keye van der Vuurst, Mario Nakic, Michael Gilmore en Simon Buysse. Harris Brataonvic staat tevens nog geblesseerde aan de kant.

De partij begon met een minuut stilte voor de overleden Marijke Schaepelinck, van 2000 tot 2019 algemeen coördinator van bij Oostende. Wie dacht dat het voor Kangoeroes Mechelen, op Terry Deroover (naweeën corona) na compleeg, een “walk in the park” zou zijn versus een gehavend Oostende, kwam bedrogen uit. De Maneblussers hadden via Mo Kherazzi na het eerste kwart wel een 22-14, maar een met veel karakter spelend Oostende hield via onder meer Amar Sylla, Pierre-Antoine Gillet en Salim Kediambiko in het tweede schuifje (22-22) simpel stand. Dat maakte dat Kangoeroes Mechelen halfweg slechts met een 44-36 bonusje naar de kleedkamer trok.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In het derde kwart vielen de Mechelaars helemaal stil. Weinig collectiviteit en vooral veel egocentrisch spel maakte dat Oostende via ook Loïc Schwartz en Servaas met een remonte kon uitpakken: 48-41 en 55-55. Ook Quinten Smout deed zijn duid in het zakje en de kustploeg trok het slotkwart in met een 57-57 tussenstand.

In het slotschuifje scoorden Salim Kediambiko en Quinten Smout en nam voor een weer dartele Loïc Schwartz Oostende op sleeptouw: 59-63 en 68-70. Oostende ging op zoek naar een stunt. Na 73-75 stelden uitblinkers Loic Schwartz (20 punten, 6 rebounds, 3 assists) en de met een double-double uitpakkende Pierre-Antoine Gillet (18 punten, 11 rebounds) de met veel passie afgedwongen overwinning veilig.

Kangoeroes Mechelen 74-77 Oostende

Kangoeroes Mechelen: Loubry 11, Bogaerts 0, Van Oosterwyck 0, Kherrazi 16, Clark 15, Foerts 9, Lasisi 5, Thompson 16, Kok 2

Oostende: Kediambiko 10, Schwartz 20, Pintelon 0, Buysschaert 8, Walleson 0, Smout 8, Gillet 18, Sylla 11

Kwarts: 22-14, 22-22, 13-21, 17-20

MEER OVER Kangoeroes Basket Mechelen

Meer sportnieuws