© RR

Parochiegemeenschap neemt afscheid van oud-pastoor Henk Hamerlinck

Hingene

De parochiegemeenschap van Hingene (Bornem) nam zaterdag afscheid van oud-pastoor Henk Hamerlinck, die vorige week overleed.

Henk Hamerlinck werd op 14 maart 1935 geboren in het Zeeuws-Vlaamse te Sas van Gent. Hij trad in september 1956 in in de Sint- Bernardusabdij van Bornem, waar hij zes jaar later tot priester werd gewijd. Elf jaar lang, van 1964 tot 1975, was Hamerlinck godsdienstleraar aan de O.-L.-Vrouw Presentatie in Bornem. Hij werd onderpastoor in Bornem, pastoor in Mariekerke en Hingene, waar hij ook jarenlang proost van de Chiro was. Hij was Oblaat van de abdij van Chevetogne en de laatste jaren van zijn leven bleef Henk Hamerlink actief als meewerkend priester en als aalmoezenier van het seniorencentrum O.-L.-Vrouw in Bornem, waar hij ook woonde.

Door de coronamaatregelen kon maar een beperkt aantal mensen de uitvaart in de Stefanuskerk van Hingene bijwonen. Er was wel een livestream. “Henk heeft op elk van ons een onuitwisbare indruk nagelaten”, zei federatiepriester Steven Barbien. “Zijn aanstekelijke lach, humor, vriendelijkheid, luisterend oor en bemoedigende woorden vol positiviteit maakten hem tot een geliefd mens. (gdb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio