©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Malinwa geeft 0-2 uit handen en pakt puntje mee op bezoek bij AA Gent

Ondanks een 0-2 voorsprong bij de rust moest KV Mechelen in de Ghelamco Arena alsnog vrede nemen met een felbevochten punt. In drie dolle minuten vlak na de rust wiste AA Gent treffers van Storm en Druijf uit. Tissoudali liet nadien nog dé kans op de 3-2 liggen, maar ook Bolat moest Schoofs nog twee keer van een doelpunt houden.

Yannick De Boeck

LEES OOK: Pech voor Defour, die geblesseerd naar de kant moet in afscheidstournee

Dat het exact twee jaar en één dag geleden was dat de Colombiaan German Mera KV Mechelen naar een waar bekerdelirium had gekopt, rakelde dit weekend oude emoties op. Terwijl de Buffalo’s met traumatische gevoelens terugblikken op die bewuste 1ste mei, kijken de Kakkers nog steeds met twinkelende ogen terug op hun fenomenale bekertriomf. Nu, 732 dagen later, strijden beide teams – samen met Oostende en Standard - opnieuw voor een Europees ticket. Voor KVM zou het een zoete revanche zijn, nadat het in 2019 hun sportief verworven ticket niet mocht verzilveren. AA Gent mocht zo alsnog Europa in.

Net als toen – zij het in mindere mate – dichtte Wouter Vrancken AA Gent nu opnieuw de favorietenrol toe. Niet onterecht, gezien de bolwassingen (4-0 tegen Charleroi en 2-7 op Zulte Waregem), die La Gantoise in zijn laatste twee competitieduels had uitgedeeld. Vanhaezebrouck veranderde dan ook niets aan zijn basiself. Net als Vrancken, die met KVM de reguliere competitie eveneens met een zes op zes beëindigde.

“We doen mee om te winnen”, stelde de KVM-coach resoluut in aanloop na dit duel. Zelf moest hij geschorst toekijken, nadat hij tegen KV Kortrijk zijn vijfde geel van het seizoen had geïncasseerd.

Kansarme openingsfase

Na een korte studieronde dook Tissoudali na een goed uitgespeelde Gentse aanval op in de kleine rechthoek, maar Peyre was attent. De bezoekers reageerden meteen en bivakkeerden een handvol minuten op de vijandelijke helft. Een voorzet van Walsh bereikte Druijf net niet, een gevaarlijke infiltratie van Storm werd in de kiem gesmoord, terwijl een voorzet van Bijker voorbij alles en iedereen zoefde. AA Gent rechtte de rug en Peyre moest twee keer redding brengen op schoten van Tissoudali en Bezus. Halfweg de eerste helft devieerde Defour een schot van Odjidja in hoekschop. De stadionklok tikte naar de dertig minuten en een écht open doelkans viel er tot dusver niet te noteren. Daarvoor was het in en rondom de zone van de waarheid net allemaal iets te slordig. Zo liet Walsh bij nakend doelgevaar de bal in de Gentse zestien iets te ver van de voet glippen. Weg kans. Ook Odjidja was in hetzelfde bedje ziek en mikte een goede schietkans mijlenver over.

Match ontploft in drie minuten

Beide ploegen zouden een tikkeltje geluk nodig hebben om de netten te doen trillen en Dame Fortuna gaf present. Aangespeeld door Mrabti sneed Storm goed naar binnen en via Osuwu verdween de bal over Bolat in doel. Een vleugje geluk dus, maar wel de vijfde treffer in drie duels voor Storm. Eentje is geentje dachten ze bij Malinwa en na balverlies van Owusu ging Vanlerberghe vanop eigen helft aan de haal. Hij bediende Storm, die aan de tweede paal Druijf vond. De Nederlander legde makkelijk de 0-2 binnen. AA Gent moest vol aan de bak en ei zo na was de aansluiter een feit. Bezus mikte hard naar de verste hoek, Vanlerberghe stond gelukkig voor KVM in de baan van de bal. Yaremchuk kreeg een nieuwe schietkans, maar zijn schot miste de goede richting. Even later ging Bezus te makkelijk liggen na een licht duwtje van Schoofs. Verboomen zag er geen graten in en we gingen rusten met 0-2.

Gentse blitzstart

Vanhaezebrouck greep niet in tijdens de rust en zag zijn ploeg een droomstart nemen in de tweede helft. Tissoudali stuurde Yaremchuk diep en de Oekraïner troefde Peyre op snelheid af, waarna hij de 1-2 laag voorij Thoelen schoof. En wat KV Mechelen kan, kunnen wij ook, moeten ze bij Gent gedacht hebben. In amper drie minuten tijd kon ook de thuisploeg immers een tweede keer scoren. Bezus loodste Odjidja knap door de Mechelse defensie en alles was te herdoen. Bij een volgende aanval kon Gent zelfs op voorsprong komen, maar Yaremchuk speelde het te onzorgvuldig uit. Aan de overkant kon Godeau Druijf nog net van een doelkans houden.

 ©  BELGA

Nadat De Camargo voor Druijf in de ploeg was gekomen, bleef Malinwa bij momenten erg veel ruimte weggeven. Na een snelle tegenaanval kwam Tissoudali oog in oog met Thoelen, maar de ex-Beerschotter schoof het leer naast. De storm ging even liggen en geel-rood stak zijn neus aan het venster. Bolat moest Schoofs twee keer een halt toe roepen bij een afstandsschot en een vrije trap. Yaremchuk kraakte op zijn beurt zijn schot en Thoelen kon makkelijk oprapen. Dat deed ook Bolat op een poging van Hairemans.

Gescoord werd er niet meer, waardoor beide ploegen vrede moesten nemen met een punt. Geen slecht resultaat voor Malinwa, zeker gezien de ruimte die het na rust vaak weggaf. Al bleef ook de gedachte dat er méér in zat na de 0-2 ruststand...

LEES OOK:

    MEER OVER KV Mechelen

    Vastgoed

    Jobs in de regio