©  LAPRESSE

Bij deze man haalde Van der Poel de mosterd voor controversiële viering

Mathieu van der Poel kreeg heel wat kritiek over zich heen toen hij in maart de derde rit in Tirreno-Adriatico op zijn naam schreef. En dat alles door toedoen van Fabio Quartararo.

Vincent Van Genechten

De Nederlandse kampioen wielrennen vierde zijn zege toen door nogal ostentatief de armen te kruisen terwijl hij over de finish kwam. “Ik zag die viering in de MotoGP op Instragram en de ploegmaats vonden het wel leuk om te doen. Vandaar”, vertelde Van der Poel achteraf.

De renner van Alpecin-Fenix is een fan van gemotoriseerde sporten en haalde de mosterd voor zijn viering bij Fabio Quartataro. De Franse motorracer won vorig jaar in juli de GP van Andalusië, op het circuit van Jerez, en vierde zijn zege op die manier. Hij verklaarde achteraf dat het een imitatie was van zijn landgenoot Kylian Mbappé, stervoetballer bij PSG.

In een interview met Eurosport voor de race in Jerez van dit seizoen kwam Quartararo nog eens terug op dat “inspirerende” moment van Van der Poel. “Of ik hem ken? Ja”, lachte de Fransman. “Ik denk toen ik in Qatar was, voor een test of de wedstrijd, dat hij een rit had gewonnen. Daarna postte hij iets van bedankt voor de inspiratie. Weet je, ik heb wel wat races gedaan maar het is niet dat ik zover ben om andere atleten te inspireren. Het voelde dus bijzonder goed. Ik zie nu ook dat steeds meer kinderen een referentie maken naar mij, dat is echt leuk. Ik was zo zelf toen ik klein was, dus ik krijg best wel wat positieve energie van zo’n mensen (als Van der Poel, red.).”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws