Waasland-Beveren aan vooravond barragematch: “Niet te euforisch zijn na vorige winst” © Tv Oost

Waasland-Beveren klaar voor twee ‘finales’ voor het behoud tegen Seraing

Zaterdag begint Waasland-Beveren op het veld van Seraing aan zijn eerste barragematch voor behoud in de Jupiler Pro League. Het is erop of eronder voor de Waaslanders. Geel-blauw is de favoriet en die status gaat de ploeg niet echt uit de weg.

Bron: BELGA

Nicky Hayen en zijn team hopen de lijn van de laatste competitiematch tegen OH Leuven, toen er gewonnen werd met 1-2 en de barragematchen uit de brand werden gesleept, door te trekken in Seraing

"Het is niet de eerste keer dat een tweedeklasser zich de underdogrol aanmeet", verklaarde Hayen vrijdag op het persmoment. "Misschien is dat wel logisch. Er komen nu twee cupmatchen aan voor mijn team. Twee finales, zeg maar. Wij zullen in beide matchen top moeten zijn om dit alles tot een goed einde te brengen. We moeten van onze eigen kracht uitgaan en verder teren op de boost na Leuven. Mijn spelers moeten in gedachten houden hoeveel moeite we hebben gedaan om die barragewedstrijden alsnog te halen. Alles wat we 34 matchen lang hebben proberen te verwezenlijken, kunnen wij niet zomaar weggooien na twee nog crucialere wedstrijden. Ik heb maar één doel en dat is Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League te houden."

De hand van Emilio Ferrera

FC Seraing werd ondertussen voldoende geanalyseerd. "Wij hebben een pak beeldmateriaal verzameld over onze tegenstander", aldus Hayen. "Mijn spelers weten wat hen te wachten staat. Seraing heeft een heel duidelijk concept. De hand van Emilio Ferrera is daar niet vreemd aan. Ze creëren veel kansen en slagen erin veel doelpunten te maken. Anderzijds slikken ze door die aanvallende ingesteldheid ook veel tegengoals. Ik omschrijf hen als een 'open ploeg'. Het kan de barragematchen alleen maar interessant maken."

De spelers van Waasland-Beveren moeten al even onder heel wat mentale druk spelen. "Wij hebben altijd getracht de druk buiten te houden. Dat is ons tot hiertoe steeds gelukt. Mijn spelersgroep is al meer dan 10 keer gevallen, maar ze zijn steeds opgestaan. De match tegen OH Leuven is daar een schitterend voorbeeld van. Wij waren toen mentaal sterk genoeg om de match naar ons toe te trekken.

Eerst op verplaatsing

Had Hayen die eerste wedstrijd niet liever gespeeld op de eigen Freethiel? "Voor mij maakt het niet echt veel uit of we eerst thuis spelen of uit. Theoretisch is het beter om eerst op verplaatsing te spelen. Ik ga mij echter niet fixeren op die eerste match uit of thuis. Wij moeten ons in eerste plaats concentreren op onze eigen ploeg. Ons eigen tempo brengen en niet teveel kijken naar de tegenstander is de boodschap. En er natuurlijk voor zorgen dat wij volgend seizoen nog deel uitmaken van de Jupiler Pro League", besloot Hayen.

LEES OOK: Georges Mikautadze, de spits die Waasland-Beveren uit 1A kan knikkeren

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws