© Reuters

Politie zoekt amokmakers “La Boum 1”

De organisatoren van La Boum hebben opgeroepen om zaterdag een nieuw feest in Ter Kamerenbos te houden. Ondertussen loopt het onderzoek naar de veldslag tijdens La Boum 1 van vorige maand nog volop. De politie heeft nu een opsporingsbericht verspreid met foto’s van vier amokmakers die duidelijk te zien zijn op beelden die de politie tijdens de rellen maakte.

tg

Tijdens die verboden bijeenkomst, op 1 april, raakten meerdere agenten en politiepaarden gewond en werden verschillende politievoertuigen beschadigd. Daarom zoekt de politie nog twee mannen en twee vrouwen die betrokken waren bij de opstootjes.

De eerste is een jongeman met kort donker haar dat opgeschoren is aan de zijkanten. Hij droeg een zwarte short en een groene pull met opschrift vooraan. Ook droeg hij een zonnebril met blauwe glazen.

 

Een tweede jongeman die wordt gezocht heeft lichtbruin haar en een snor. Hij droeg een donkere T-shirt met tekeningen op de voorkant.

 

Verder zoekt men twee jonge vrouwen. Eentje droeg een lange kameelkleurige rok en een wit hemd. Zij droeg een lichtkleurige sjaal in haar haren en had een bordeaux rugzak bij.

 

De andere vrouw had halflang oranje gekleurd haar. Zij droeg een korte zwarte rok, een hemd met motief, netkousen en zwarte laarsjes. Zij had een grote donkergrijze rugzak bij zich.

 

De politie vraagt aan iedereen die de jongeren herkent contact op te nemen met het gratis nummer 0800/30 300. Of te mailen via opsporingen@police.belgium.eu.

MEER OVER Brussel