Sluikstorter met boodschappentas vol gebruikte pampers op heterdaad betrapt

De Antwerpse politie heeft donderdag meerdere sluikstorters op heterdaad betrapt en beboet. Een man probeerde een volle boodschappentas gevuld met gebruikte pampers achter te laten voor iemand zijn deur.

Het wijkteam van het Kiel kon de man op heterdaad betrappen. “Hij werd onderschept en mocht met zijn pampers en een boete terug naar huis”, zegt de Antwerpse politie.

Er werd ook een aanhangwagen gevonden die vol was gepropt met afval. “De eigenaar van de aanhangwagen kon nog niet gevonden worden, maar dankzij documenten in de afvalberg kon de vermoedelijke sluikstorter wel geïdentificeerd worden en zal een boete krijgen”, aldus de politie, die bij de actie onder meer gebruik van camera’s om overtreders te betrappen.

In totaal beboette het wijkteam zes sluikstorters. Ook een wildplasser die op korte afstand van een speeltuin zijn behoefde deed, kreeg een boete.

Het wijkteam van de Atheneumwijk werkte voor hun actie tegen sluikstort samen met de nachtophaling van de vuilkar in de Offerandestraat, de Korte en Lange Winkelhaakstraat en de Carnotstraat. “De patrouilles betrapten zeven sluikstorters die van hun afval wilden af geraken door het in of naast andermans vuilzakken achter te laten. Iemand zette twee staande lampen voor de deur van hun buren in de hoop er zo vanaf te geraken”, klinkt het nog.

jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio