Antwerp laat Refaelov niet meer in actie komen: “Nood aan duidelijkheid”

Lior Refaelov komt dan toch niet meer in actie voor Antwerp in de play-offs. Na de uitgelekte transfer naar Anderlecht waren er al twijfels, maar nu heeft de Great Old dus een knoop doorgehakt. “De club heeft aan Lior meegedeeld dat hij de komende zes wedstrijden niet meer in actie zal komen voor RAFC”, klinkt het op de Bosuil.

tsfn, dvd, dige

LEES OOK: ANALYSE GOOTS. Rafa laten spelen zou dolk in de rug van Juklerod zijn

Refaelov zal niet meer schitteren in het Antwerp-shirt. In de Champions’ Play-off zou de Gouden Schoen met Antwerp twee keer zijn toekomstige werkgever, Anderlecht, treffen. Dat transfernieuws deed de vraag rijzen of Refaelov nog wel kon voetballen voor Antwerp.

Niet dus, beslist rood-wit nu in een mededeling op de website: “Vandaag heeft een gesprek plaatsgevonden tussen onze directie en Lior Refaelov. In dit constructief gesprek werd duidelijk dat in de huidige situatie geen juiste beslissing meer genomen kan worden. Er is wel nood aan duidelijkheid om opnieuw te kunnen focussen op voetbal.”

“De club heeft dan ook aan Lior meegedeeld dat hij de komende zes wedstrijden niet meer in actie zal komen voor RAFC. Lior heeft, al is de motivatie aanwezig, deze beslissing geaccepteerd en wenst het team, zowel op training als naast het veld, te blijven ondersteunen.”

LEES OOK: COMMENTAAR. Iemand op Antwerp moet dringend orde op zaken stellen

Met die mededeling veegt Antwerp dus alle twijfels van de baan, want duidelijkheid was er nog niet. Refaelov behoorde donderdagmiddag zelfs nog tot de ruime wedstrijdselectie voor de openingsmatch tegen Genk vrijdag. Ook op training was de Israëlische middenvelder gewoon van de partij de voorbije week.

Trainer Vercauteren bleef dan weer wel vaag tijdens zijn persbabbel. “De club zal nog wel communiceren. Voorlopig vraag ik geduld te oefenen, hoewel ik weet dat dat voor sommigen moeilijk is.” De club heeft dus gecommuniceerd: Vercauteren en co zullen het tijdens de play-offs zonder de Gouden Schoen moeten doen.

Voor Refaelov is het een ontgoocheling. Hij had er vrede mee als hij tegen Anderlecht niet zou mogen spelen, maar rekende erop dat hij de ploeg in de andere duels kon helpen om de tweede plaats te pakken. Net als Vercauteren dus, maar ook de andere spelers. Het onbegrip in de kleedkamer is groot, te meer omdat de knoop zo laat werd doorgehakt. Terwijl Gerkens of Miyoshi zijn plaats inneemt, mag Refaelov nu uitbollen op het oefenveld.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws