Lisse Vandevoort en Lotte Smet poseren tussen donuts. 

Lisse Vandevoort en Lotte Smet poseren tussen donuts. © Chris Van Rompaey

Jeugdcentrum opent pop-upselfiestation met vijftien decors voor leuke foto’s

Lier -

In Jeugdcentrum Moevement op de Aarschotsesteenweg 1 in Lier kan je van 1 mei tot 30 juni een bezoek brengen aan CHEESE!, een pop-upselfiestation. Je kunt jezelf in vijftien decors fotograferen.

Chris Van Rompaey

“Omdat er geen fuiven of evenementen kunnen plaatsvinden, staat de zaal van het Moevement al een hele tijd leeg. Het team Jeugd van de stad ging daarom op zoek naar een manier om de zaal te gebruiken op een veilige, gecontroleerde manier en zo toch iets leuks aan de jongeren te kunnen bieden”, zegt schepen van Jeugd Rik Verwaest (N-VA).

“In een aantal andere steden zagen we het concept van een selfiemuseum boomen. Je kan er gewapend met je smartphone total loss gaan in een vrolijke ruimte vol kleurrijke photobooths. Je gaat er weer buiten met een schat aan leuk materiaal om je socialemediakanalen te vullen, of gewoon om originele kiekjes voor je persoonlijke familiealbum te maken.”

 

 ©  Chris Van Rompaey

Smile safari

“We hebben ons voor dit initiatief laten inspireren door de Smile Safari in Brussel”, bekent teamleider Jeugd Greet Van Houtven. “We hebben gelukkig heel wat creativiteit in huis, waardoor onze medewerkers de verschillende fotodecors zelf konden bedenken. Schrijnwerkers en elektriciens van de stad werkten onze ontwerpen vervolgens uit. De inkleding deden we dan weer zelf.”

Het eindresultaat mag gezien worden en dat vinden ook Lisse Vandevoort en Lotte Smet. “We vinden alle photobooths héél mooi. De dansvloer vinden we het tofst. Daar hebben we niet alleen een selfie gemaakt, maar ook al dansend een TikTok-filmpje opgenomen.”

Voor 5 euro mag je je een uur uitleven in CHEESE!. Online reserveren is verplicht. Het pop-upselfiestation is open op woensdag van 13 tot 18u, op vrijdag van 15 tot 21u en op zaterdag en zondag van 10.30 tot 18u.

 

 ©  Chris Van RompaeyMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio