Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) en schepen Jeroen De Cuyper (N-VA) bij een takkenril op Beerzelberg 

Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) en schepen Jeroen De Cuyper (N-VA) bij een takkenril op Beerzelberg © rr

Beerzelberg: ‘Dak van provincie’ ondergaat verfaaiingswerken

Beerzel -

De gemeentelijke diensten van Putte voerden samen met Natuurwerk vzw verfraaiings- en onderhoudswerken uit aan Beerzelberg in Beerzel (Putte), het hoogste punt van de provincie. Gekapte takken die na het bosonderhoud verspreid lagen, zijn gebundeld in takkenrils. Enkele boomstammen zijn omgetoverd tot speelelementen.

“Takkenrils kunnen een schuil- en slaapplaats zijn voor de dieren in het natuurgebied”, legt schepen van Leefmilieu Jeroen De Cuyper (N-VA) uit. “Zo’n rils verzamelen de grote, losse takken en zijn te vinden op verschillende plaatsen op Beerzelberg. Ze maken het hoogste punt van de provincie weer wat veiliger en aantrekkelijker.”  

“Uit een aantal stammen zijn speelelementen gemaakt”, vult burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) aan. “Ze zijn op verschillende hoogtes naast elkaar geplaatst, zodat kinderen erover kunnen wandelen en kunnen balanceren. Wie wat wil uitrusten, kan altijd op de bank gaan zitten die uitgehold is in een dikke boomstam.”

Momenteel wordt de erosiebestrijding op Beerzelberg verder voorbereid. Die werkzaamheden moeten (zand)afspoeling van de getuigenheuvel vermijden en de berg en de natuurlijke omgeving beschermen. “Beerzelberg is en blijft een prachtige locatie waar jong en oud samen kunnen wandelen, relaxen en sporten op het dak van de provincie. Er is een speeltuintje voor de allerkleinsten, een hondenlosloopweide, een fit-o-meter voor de sportievelingen en het is er heerlijk om een rondje te joggen.” (kvro)

 

 ©  kvroMEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio