Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  Patrick De Roo

Umicore heeft al akkoord om bijna 100 huizen in Hoboken te kopen

Umicore heeft al overeenkomsten gesloten over de aankoop van bijna 100 huizen in de buurt van zijn fabriek in Hoboken. Dat meldt het materiaaltechnologiebedrijf in een kwartaalupdate. Het bedrijf wil een groene bufferzone maken om vooral kinderen te beschermen tegen de uitstoot van zware metalen van de fabriek.

jvhBron: BELGA

In de zone dichtst bij de fabriek, in de wijk Moretusburg, krijgen alle eigenaars een voorstel om hun huis vrijwillig te verkopen aan Umicore. Het gaat om een kleine 200 woningen. Het bedrijf laat de waarde onafhankelijk schatten en geeft een extra premie bovenop de geschatte waarde.

In een aangrenzende zone geldt het aanbod voor inwoners met kinderen tot 12 jaar en mensen die een gezin willen stichten.

Niet alle inwoners zijn gewonnen voor de plannen. Veertien sociale huurders, bijna allemaal gepensioneerden, spanden een procedure aan tegen de Antwerpse huisvestingsmaatschappij Woonhaven, die had beslist om woningen te verkopen. De huurders willen blijven. Ze kregen vorige maand gelijk van de kortgedingrechter en de verkoop werd opgeschort in afwachting van een definitieve uitspraak.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Umicore