Een ondergrondse fietsenstalling in parking Grote Markt is bijvoorbeeld een van de opties. 

Een ondergrondse fietsenstalling in parking Grote Markt is bijvoorbeeld een van de opties. © Dirk Vertommen

Enquête moet uitwijzen of er nood is aan ondergrondse fietsenstalling

Mechelen -

Een enquête van de stad en de Fietsersbond moet uitwijzen of er in Mechelen nood is aan een ondergrondse fietsenstalling. Die zou er bijvoorbeeld kunnen komen in parking Grote Markt.

Mechelen koestert de ambitie om een echte fietsstad te worden. Bovendien springen meer en meer Mechelaars op de fiets. Daaruit is het initiatief voortgekomen om Mechelaars en bezoekers te bevragen naar hun fiets- en parkeergedrag. De bevraging loopt een tweetal weken. “We overwegen een proefproject met een ondergrondse fietsenstalling. Dit kunnen wij onder andere onderzoeken voor parking Grote Markt”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Zij roept alle fietsers op om deel te nemen aan de anonieme enquête. “Het is belangrijk om te weten aan welke parkeermogelijkheden het meeste nood is en wat het fietsgedrag van de Mechelse fietser ons daarover vertelt: parkeer je de fiets graag zo dicht mogelijk bij de bestemming of heb je liever een bewaakte stalling voor zijn fiets en wil je daarvoor betalen? Zeker met de opkomst van steeds duurdere fietsen kan de nood gewijzigd zijn ten opzichte van vroeger” legt Vanmarcke uit.

De Mechelse afdeling van de Fietsersbond verleent haar medewerking. “In het belang van de fietser hebben we samen met de stad gesleuteld aan de bevraging om nuttige informatie te verzamelen rond de bevindingen en het fietsgedrag van de Mechelaar”, vertelt Jorre Vannieuwenhuyze. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio