© Patrick De Roo

Loslopende kangoeroe gevangen in Wommelgem: politie zoekt eigenaar

Wommelgem -

In Wommelgem is dinsdag een loslopende kangoeroe gevangen. Een dierenarts kon het diertje verdoven. De lokale politie Minos is nu op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Buurtbewoners van Vremde konden het dier de voorbije dagen al meermaals spotten. “Zo ook maandag, in een wei aan het sportcentrum Sneppenbos. Onze ploegen kwamen ter plaatse, maar konden de kangoeroe niet vangen. Het beestje kon ontsnappen”, legt Kim Verdoodt van de lokale politie Minos (Mortsel, Boechout, Borsbeek, Wijnegem, Wommelgem) uit.

Dinsdag dook de kangoeroe opnieuw op, ditmaal in de buurt van de Recognitiestraat in Wommelgem. “Opnieuw werd de politie verwittigd. Er kwam ook een dierenarts ter plaatse”, zegt Verdoodt. “Met een verdovingspistool kon de kangoeroe succesvol verdoofd worden.”

Wie de eigenaar van de kangoeroe is, is nog niet helemaal duidelijk. Het beestje werd ondergebracht in de tuin van De Jongste Telg in Vremde, waar uitbater Bert Onzea nog zes andere kangoeroes heeft rondlopen, tot de politie het baasje heeft gevonden. “Voorlopig is dat nog niet gelukt”, aldus Verdoodt nog.

De rechtmatige eigenaar van de kangoeroe kan contact opnemen met de lokale politie Minos op het telefoonnummer 03/451.98.98

jtp

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio