©  Geert Van de Velde

Enkelband voor kickbokser Jamal Ben S. na anderhalve maand in de cel door Operatie Sky

Antwerpen -

Kickbokser Jamal Ben S. heeft dinsdag de gevangenis in de Begijnenstraat verlaten met een enkelband. De verkoper van Sky ECC-cryptofoons zat na Operatie Sky anderhalve maand in de cel.

Begin maart vielen speurders binnen in het bedrijf van kickbokser Jamal Ben S. op de Boterlaarbaan. De “Beer van Borgerhout” laat zich al jaren sponsoren door Sky en stond ook bekend als verdeler van het onkraakbaar gewaande communicatiesysteem. Na de huiszoeking ging Ben S. zich aanbieden bij de politie. Hij werd vervolgens gearresteerd en door de onderzoeksrechter aangehouden.

© BELGA 12-03-2021

Na anderhalve maand zit de voorlopige hechtenis van Ben S. erop. De raadkamer had vrijdag al beslist dat Ben S. en enkele andere cryptofoonverkopers het verdere onderzoek thuis mochten doorbrengen onder elektronisch toezicht. Daartegen ging het parket niet in beroep.

Een opluchting voor zijn advocaat Wim de Colvenaer, die stelt dat zijn cliënt onschuldig is. “Mijn cliënt verdeelt Sky ECC-telefoons en wordt daarom verdacht van lidmaatschap aan een criminele organisatie. Het verdere onderzoek zal echter moeten aantonen of Sky ECC wel degelijk een criminele organisatie is.”

De Colvenaer is niet te spreken over de omstandigheden waarin Ben S. zijn voorlopige hechtenis moest uitzitten. “Door de overbevolking in de gevangenis van Antwerpen was mijn cliënt een van de 78 zogenaamde grondslapers die geen bed konden krijgen. Dat dat anno 2021 nog kan gebeuren, is op zijn minst gezegd een betreurenswaardige situatie”, aldus De Colvenaer.

Het onderzoek naar de cryptofoonkraak is nog volop bezig. De politie onderschepte een miljard berichten, waarvan een groot deel nog steeds ontcijferd moet worden. Verwacht wordt dan ook dat de zaak ten vroegste volgend jaar door de correctionele rechtbank wordt behandeld.

vdaa, jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Operatie Sky