© Politie Antwerpen

Dronken man zonder rijbewijs veroorzaakt twee ongevallen

Kiel -

De Antwerpse politie heeft maandag een brokkenpiloot opgepakt die twee ongevallen met vluchtmisdrijf veroorzaakte. De dronken man had geen rijbewijs op zak en ook zijn wagen bleek niet verzekerd.

Een man die aan het laden en lossen was op de kleine Boomsesteenweg verwittigde maandagmiddag de politie toen een wagen aan hoge snelheid tegen zijn geparkeerde bestelwagen reed. De bestuurder stapte niet uit en reed verder richting Cyriel Buyssestraat.

“Kort nadien ontving de politie een melding van een zwalpende wagen op de Boomsesteenweg. Het betrof hetzelfde voertuig dat de aanrijding had veroorzaakt. Net voor het kruispunt met de VIIde-Olympiadelaan merkte een interventiepatrouille de wagen op”, vertelt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

De bestuurder vluchtte weg richting De Bruynlaan. “Hierbij probeerde hij over het fietspad en de stoep te rijden om de politie voor te blijven. Uiteindelijk sloeg hij de Atletenstraat in en parkeerde hij zich op de parking ter hoogte van het Olympisch stadion. Daar plaatste hij zich voor de ogen van de politie op de passagiersstoel”, aldus Migom.

De man beweerde dat hij niet had gereden, maar werd toch uit de wagen gehaald. “Hij vertoonde duidelijke tekenen van rijden onder invloed. In zijn wagen lagen ook enkele lege flessen sterke drank. De man weigerde echter een adem- en drugstest te laten afnemen”, zegt Migom. Toen de inspecteurs hem naar het ziekenhuis wilden overbrengen voor een bloedproef, trapte hij richting een van hen.

De man had geen rijbewijs op zak en de wagen bleek niet verzekerd. Enkele uren later kwam ook nog een tweede slachtoffer zich melden bij de politie. “Haar geparkeerde wagen was beschadigd door het vluchtende voertuig”, klinkt het nog.

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio