© Politie HEKLA

Lokale politie HEKLA rust als eerste zone motorrijders uit met airbagvesten

Edegem -

De Antwerpse politiezone HEKLA voorziet als eerste politiezone in België haar motorrijders van innovatieve airbagvesten. “De motorairbags bieden tot achttien keer meer bescherming.”

Motorairbags bestaan al langer in het particuliere circuit, maar waren niet afgestemd op gebruik door de politie. “De vorige soort motorairbags kon alleen over de jas gedragen worden, waardoor de politie niet meer herkenbaar zou zijn”, zegt Brecht Cassiman, salesmanager van motorkledingfabrikant Richa. “Ook was de vest met een kabeltje verbonden aan de motor. Deze nieuwe generatie werkt volledig draadloos en kan discreet onder het motorpak gedragen worden.”

Aan de hand van snelheid, impact en geforceerde bewegingen detecteert de vest wanneer de airbag moet ontplooien. De motorairbags bieden tot achttien keer meer bescherming dan de normale motorkledij. “Deze vest ondersteunt niet alleen het middenrif, maar ook de schouderbladen zijn beschermd”, legt Cassiman uit.

Politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) was al langer op zoek naar middelen om hun motorrijders maximaal te beschermen. “De functie van een politiemotard is een zeer belangrijke job die niet zonder risico is”, zegt korpschef Ivo Vereycken. “Daarom willen we naast onze doorgedreven opleiding op de politieschool ook investeren in het beste materiaal op de markt.” De politiezone bestelde meteen voor hun hele motorbrigade een vest.

Ook de federale politie overweegt de motorairbags te gebruiken. Het is de bedoeling dat de airbags in de toekomst tot de standaarduitrusting zullen behoren binnen elke motorbrigade in ons land.

nelo

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio