Twee gewonden bij twee steekpartijen in Seefhoek

Antwerpen -

Bij twee verschillende steekpartijen in de Antwerpse Seefhoek zijn zaterdagavond en -nacht twee mannen gewond geraakt. Een van hen verkeerde korte tijd in levensgevaar.

sare

Op zaterdagavond kregen enkele mannen het met elkaar aan de stok in de buurt van het premetrostation Handel. Het kwam tot een vechtpartij waarbij een man van 37 met een wapenstok slagen gaf aan een 32-jarige man. Die keerde even later terug met een groot hakmes om zich te revancheren. “Daarmee heeft hij in de arm van zijn belager gekapt”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

“Het slachtoffer van de aanval met het mes is zelf naar het Stuivenbergziekenhuis gegaan, hij bleek een steekwonde in de bovenarm te hebben”, bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom.”Hij verkeerde even in levensgevaar, maar dat was na een spoedingreep snel geweken.”

De politie onderzocht een bloedspoor dat van de Pesthofstraat naar de Lange Ypermanstraat liep. De 32-jarige man die eerst zelf slagen kreeg en nadien met het mes uitgehaald zou hebben, werd gearresteerd. Hij bleek illegaal in het land te verblijven.

Op beelden van de steekpartij die op sociale media circuleren is te zien dat bij de feiten meer dan een verdachte betrokken was. De beelden tonen ook een groot mes dat in de Pesthofstraat in de goot ligt, naast een bloedspoor.

Nachtlawaai

Zaterdagnacht werd bij een incident in de Greinstraat opnieuw iemand aangetroffen met een steekwond in de arm. De politie was rond 3.30u gebeld omdat buren klaagden over nachtlawaai. Ter plaatse bleek een groep van een twintigtal jonge mannen verwikkeld in een vechtpartij. “Elf personen konden tegengehouden worden”, zegt Migom. “Een van hen had een steekwonde in de arm.” Tien van de betrokkenen bleken Somaliërs die illegaal in het land verbleven. “Zij werden overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken”, aldus Migom.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio