©  Politiezone Antwerpen

Politie neemt quad en driewielige brommers in beslag na gevaarlijk rijgedrag

Kiel -

Drie jonge kerels die met een quad en brommers met drie wielen gevaarlijk rondreden op het Kiel zijn gisteren tegengehouden door de politie. Hun voertuigen werden in beslag genomen.

Het trio werd zaterdag opgemerkt door mensen van het wijkteam van Wilrijk. “Een van de mannen reed op een quad, de anderen op grote driewielers”, zegt de politie. Die driewielers zijn scooters met twee wielen vooraan, van het merk Quadro.

De politie zag hoe het drietal door het verkeer slalomde op de ‘kleine’ Boomsesteenweg op het Kiel. “Ze reden zelfs tegen de richting om de file te vermijden”, zegt de politie. “In de Abdijstraat reden ze over het voetpad om auto’s voorbij te steken. Daarbij brachten ze meermaals de bezoekers van de winkelstraat in gevaar en zorgden ze met hun luide voertuigen voor heel wat overlast.” De bestuurder van de quad deed volgens de politie ook een wheelie bij het optrekken.

 

 ©  Politiezone Antwerpen

Via de camera’s kon het trio gevolgd worden, in de Emiel Vloorstraat werden de jonge mannen uiteindelijk onderschept, vlak bij de terreinen van Depannage 2000. “De voertuigen werden in beslag genomen wegens het gevaarlijke en onverantwoorde rijgedrag”, zegt de politie. De drie mochten hun quad en brommers zelf naar de takeldienst rijden, van daar konden ze te voet naar huis vertrekken.

sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio