©  AFP

Man op Mallorca opgepakt wegens 22 moedwillige coronabesmettingen

Bron: BELGA

Een 40-jarige man is op het Spaanse eiland Mallorca opgepakt wegens het moedwillig verspreiden van het coronavirus, waardoor collega’s besmet raakten en het virus vervolgens ook op anderen overdroegen.

Volgens de Spaanse politie wordt de man verdacht van het met opzet toebrengen van lichamelijk letsel aan 22 mensen, onder wie drie baby’s. De politie kwam op het spoor van de man na een virusuitbraak in de plaats Manacor op het toeristeneiland. Het bleek dat de verdachte ondanks symptomen gewoon naar zijn werk ging en naar de sportschool, hoewel hij meer dan 40 graden koorts had en nieste. Zijn baas en zijn collega’s droegen hem op naar huis te gaan en zich te laten testen, maar hij bleef gewoon doorwerken. Ook na zijn coronatest wachtte hij niet thuis de uitslag af, maar ging de volgende dag gewoon naar zijn werk en naar de sportschool.

Volgens de politie negeerde de man alle adviezen en daagde hij zijn collega’s uit door zijn mondmasker naar beneden te trekken, te hoesten en te treiteren met de woorden: “Ik ga jullie allemaal aansteken met het coronavirus.”

De verdachte wordt aangerekend dat hij acht mensen op zijn werk en in de sportschool rechtstreeks heeft aangestoken en veertien indirect heeft besmet. Niemand hoefde in het ziekenhuis te worden opgenomen.

MEER OVER Coronavirus