©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Lierse K. sluit zwart seizoen af met nederlaag tegen RWDM

Neen, zelfs geen opkikker voor Lierse K. in zijn overbodige slotmatch op het eigen Lisp tegen RWDM, dat de Pallieters een 0-3 nederlaag aansmeerde. Einde seizoen in mineur dus voor de Lierenaars, die deze campagne liever vandaag nog dan morgen willen vergeten.

Niks had dat laatste rondje op het Lisp nog om het lijf en dat was er ook aan te zien. Goede wil, dat wel, maar tegelijk konden beide ploegen absoluut niet verbloemen waarom ze op plaats zes en zeven in de Proximus League zouden finishen. Met een iets snediger RWDM. Zo besloot Ribeiro nipt naast en knalde Ephestion binnen het kwartier nog tegen de paal. Halfweg de eerste helft was het toch raak, Nzuzi zonderde Nagis af voor doel, die in de korte hoek een kansloze Brughmans te grazen nam. En Lierse? Dat kwam niet verder dan een schuchtere poging van Toon Janssen.

Nog voor het uur lag de partij in een definitieve plooi, toen Ribeiro het leer in de grote rechthoek dropte en Claes de bal tussen twee lokale verdedigers tegen de touwen joeg. Lierse trachtte nadien nog wel met de moed der wanhoop de bakens te verzetten, maar Placca verkwanselde een opgelegde kans. Veel meer bakten de Lierenaars er niet van en het was Le Joncour die de match helemaal dood maakte: 0-3.

En zo sluit Lierse zijn zwarte campagne af met 3 op 36 en nauwelijks 16 punten over het hele kampioenschap. Streep eronder en op naar de volgende. En laat straks vooral meer kwaliteit, creativiteit en maturiteit naar het Lisp vloeien. Zo niet wacht komend seizoen opnieuw een troosteloos jaar in de kelder van 1B.

Kurt Guldentops

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws

    Vastgoed

    Jobs in de regio