© ATV

Groene buffer hoe langer hoe realistischer: al 61 eigenaars verkopen huis aan Umicore

61 eigenaars in de wijk Moretusburg hebben het bod van Umicore op hun huis aanvaard. Aan nog eens dertig eigenaars heeft het metaalverwerkend bedrijf een bod overgemaakt.

Jan Stassijns

LEES OOK: De zware geschiedenis van de Umicore-fabriek in Hoboken

Umicore heeft eigenaars van een woning in de wijk Moretusburg, naast de fabriek van het metaalverwerkend bedrijf in Hoboken, aangeboden hun huis op te kopen. Die huizen zouden dan afgebroken worden, zodat het bedrijf een groene buffer kan creëren tussen de wijk en de fabrieksterreinen.

Intussen hebben zo’n 205 eigenaars contact opgenomen met Umicore, met het oog op een eventuele verkoop. In 124 gevallen zijn al schattingen uitgevoerd door een externe, onafhankelijke schatter. Negentien dossiers liggen nu nog ter controle bij AG Vespa, de vastgoedpoot van de stad Antwerpen.

Umicore heeft aan 91 eigenaars een bod overgemaakt, dat voorlopig al door 61 mensen is goedgekeurd. Verwacht wordt dat dit aantal nog zal toenemen, aangezien de overige dertig het aanbod nog in overweging nemen. Sommigen onder hen hebben het bod vorige week pas ontvangen.

Dat blijkt uit het antwoord van schepen van Wonen en Gezondheidszorg, Fond Duchateau (N-VA) op een vraag van N-VA-gemeenteraadslid Franky Loveniers.

Het aanbod van Umicore blijft gelden en het zal dus niet bij deze aantallen blijven. Dat 61 eigenaars al tot de verkoop zijn overgegaan, is wel een bescheiden stap vooruit in de realisatie van de groene buffer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen