Het jeugdlokaal in de Ivo Cornelisstraat waar de feiten werden gepleegd. 

Het jeugdlokaal in de Ivo Cornelisstraat waar de feiten werden gepleegd. © Dirk Vertommen

Politici eisen meer uitleg na verkrachting meisje (17) in Mechels jeugdlokaal

Mechelen -

Oppositiepartij N-VA eist dat het Mechelse stadsbestuur dringend meer uitleg verschaft na de groepsverkrachting in een jeugdlokaal van de stad. Met steun van CD&V en Vlaams Belang vraagt ze een spoedige bijeenkomst van een extra commissie. Aanvankelijk ging de meerderheid daar niet op in, maar ze is dat verplicht.

Vier jongeren zijn verdachten in de zaak van een groepsverkrachting die werd gepleegd in een lokaal van J@M in de Ivo Cornelisstraat in de Mechelse Mahatma Gandhiwijk. Een 17-jarig meisje was daarvan het slachtoffer. “Ik ben het beu dat het stadsbestuur talmt met het beantwoorden van nochtans enkele eenvoudige vragen die ik dinsdagochtend had gesteld. Dat een partijgenoot en lid van de raad van bestuur van J@M, die meer uitleg vroeg, wandelen werd gestuurd met een persbericht was voor mij de druppel”, zegt Marc Hendrickx, fractieleider bij N-VA.

LEES OOK: Na groepsverkrachting rijzen nog meer vragen over misbruik in Mechels jeugdlokaal

Met steun van twee andere oppositiepartijen, CD&V en Vlaams Belang, vraagt hij dat er zo snel mogelijk een commissie jeugd, sport en preventie wordt samengeroepen. “Het gaat hier om zwaarwichtige feiten in een beschermd milieu. Dat kunnen wij niet aanvaarden en dat moet tot op het bot worden uitgespit”, vertelt Hendrickx. Hij stelt zich onder meer vragen bij de manier van aanwerven bij de vzw. De jongeman die zich toegang verschafte tot de lokalen was er actief als vrijwilliger en poetste het lokaal volgens de stad. “Het is in het belang van de stad en de vzw dat de schepen uitleg verstrekt over de werking en wat er eventueel wordt aangepast.”

Aanvankelijk wilde het stadsbestuur de vragen behandelen op de geplande commissie van dinsdag 4 mei. Maar als twee fracties daar om vragen, moet ze er een extra inlassen. “De oppositiepartijen zijn volledig in hun recht. Daarom komt er nog een commissie op maandag 3 mei”, zegt voorzitter Faysal El Morabet (Vld-Groen-m+). svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio