Een beeld uit 2019, toen Heist Loopt nog op de ‘gewone’ manier kon doorgaan. 

Een beeld uit 2019, toen Heist Loopt nog op de ‘gewone’ manier kon doorgaan. © Heist Loopt

Heist Wandelt naar Scherpenheuvel uitgesteld naar 15 augustus

Heist-op-den-Berg, Scherpenheuvel -

Heist Wandelt op zaterdag 1 mei niet naar Scherpenheuvel. Organisator Actie Zorgenmens zette de wandel- en looptocht naar het bedevaartsoord op touw als alternatief voor het normaal jaarlijkse evenement Heist Loopt & Zingt in Heist-op-den-Berg. Het initiatief is nu verschoven naar zondag 15 augustus. Een dag eerder hoopt de organisatie iets te kunnen organiseren in Heist-op-den-Berg zelf.

De Actie Zorgenmens kreeg deze week te horen dat de gemeente Scherpenheuvel geen toestemming meer verleent aan Heist Loopt & Wandelt naar Scherpenheuvel op 1 mei. “De exacte reden is ons niet meegedeeld”, zegt Gert Vercammen van de organisatie. “We zijn daar absoluut niet boos over, maar we hadden het natuurlijk wel graag iets sneller geweten.”  

De tocht schuift nu op naar 15 augustus. “We moeten de nieuwe datum nog melden aan Scherpenheuvel. Het heeft weinig zin om dat nu al te doen, want er kunnen tegen dan nog allerlei dingen wijzigen”, stelt Vercammen. “We hebben ook de ambitie om een dag eerder iets te organiseren aan het Hof van Riemen in Heist zelf. De schaal daarvan zal afhangen van wat er tegen dan mogelijk is. We moeten er nog een vergunning voor aanvragen.”

Begrip

Het aantal deelnemers aan de tocht naar Scherpenheuvel stond al op ruim 380. “We hadden gehoopt op vijfhonderd. Dat zat er wel aan te komen, want we hadden daar nog een goeie tien dagen voor”, zegt Vercammen. “Tot nu toe zijn er maar heel weinig annuleringen. Negatieve reacties kwamen er niet. De mensen vinden het natuurlijk heel jammer, maar ze hebben er absoluut wel begrip voor. De meesten zien 15 augustus dus helemaal zitten.”

De Actie Zorgenmens steunt jaarlijks goede doelen met zijn initiatieven. Dit jaar is dat de bouw van een nachtverblijf voor Nethedal, een dagcentrum voor mensen met een beperking, en het project schoolondersteuning Heist. (kvro)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio