Enkele deelnemertjes van een Yes-sportkamp tussen de bomen. 

Enkele deelnemertjes van een Yes-sportkamp tussen de bomen. © Yes Events

Organisator sportkampen plant 6.000 bomen in één dag

Mechelen -

Per inschrijving voor een kamp laat Yes Events uit Mechelen een boom planten. Niet toevallig waren er dat donderdag op World Earth Day zesduizend in een keer, verspreid over de hele wereld.

Sven Van Haezendonck

“We hebben die natuurlijk niet allemaal zelf geplant. Wij hebben ze besteld bij One Tree Planted, de organisatie waarmee wij samenwerken”, zegt Thomas Opdenakker (28), de oprichter van Yes Events. Sinds vorig jaar plant de organisator van sportkampen een boom per ingeschreven deelnemer.

In 2020 waren dat er welgeteld 6.264. Donderdag kwamen er in een klap nog eens zesduizend bij. “Bomen zijn een van de grootste factoren om een beter milieu en klimaat te garanderen. Daar zetten wij graag op in, want de toekomst van onze planeet ligt in onze eigen handen”, vertelt Thomas.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Dat engagement voor een betere wereld trekt de jonge ondernemer ook door bij de organisatie van zijn kampen zelf. “We doen al het mogelijke om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We gebruiken bijvoorbeeld zo weinig mogelijk papier”, zegt hij. Elke deelnemer krijgt na een kamp ook een verrassing mee naar huis die te maken heeft met het One Tree Planted-project. “We proberen kinderen zo maatschappelijk bewust te maken en ook al spelend proberen wij hen met een ludieke activiteit iets bij te brengen over de wereld”, legt Thomas uit. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio