Waarnemend burgemeester Rik Verwaest in het vaccinatiecentrum in Lier. 

Waarnemend burgemeester Rik Verwaest in het vaccinatiecentrum in Lier. © Chris Van Rompaey

Vaccinatiecentrum Pallieterland gebruikt nu ook Qvax-reservelijst

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Vaccinatiecentrum Pallieterland maakt voortaan ook gebruik van de Vlaamse reservelijst Qvax. Het vaccinatiecentrum in Lier is ondertussen gestart met uitnodigingen aan wie in 1961 geboren werd.

“We hebben al 19.371 vaccins gezet en telden 439 no-shows. De uitnodigingen voor de week van 3 mei zijn allemaal vertrokken. Die week staan er 5.940 vaccinaties gepland. Daarmee zitten we aan geboortejaar 1961. Ook personen met onderliggende aandoeningen nodigen we nu mee uit”, zegt waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

“We begonnen eveneens met mobiele vaccinaties bij mensen thuis. Dat doen we niet zoals eerst gepland met het Janssen-vaccin, want dat trok de fabrikant in. Daarom vaccineren we mobiel met AstraZeneca. De meeste mensen die we thuis vaccineren, behoren immers niet tot de leeftijdscategorie onder 56 jaar.”

“Ons vaccinatiecentrum heeft bij wijze van experiment ook gewerkt met Qvax, de Vlaamse reservelijst. Dit platform heeft de test goed doorstaan en dus gebruiken we Qvax-lijst vanaf nu eveneens in Lier. De twee eerder opgestelde reservelijsten van 65-plussers en van essentiële beroepen gebruiken we uiteraard ook nog op.”

“Tot slot, het systeem voor uitnodigingen is vanaf 26 april gewijzigd. Dat wil zeggen dat mensen, wanneer ze hun uitnodiging ontvangen, zelf een afspraak moeten vastleggen. Surf naar www.laatjevaccineren.be/registratie en meld aan met je vaccinatiecode”, verduidelijkt Rik Verwaest. (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio