Poelmans (links) in het seizoen 2017/18 met Koen Weuts en Nathan Goris. 

Poelmans (links) in het seizoen 2017/18 met Koen Weuts en Nathan Goris. ©  GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse K. haalt Joeri Poelmans terug naar België

Joeri Poelmans voetbalt komend seizoen opnieuw op het Lisp. In 2018 verliet hij Lierse SK na het faillissement. De intussen 25-jarige linkerflankspeler komt over van het Roemeense Petrolul Ploiesti en tekende bij Lierse K. een contract voor één seizoen met optie op een bijkomend jaar.

Kurt Guldentops

Poelmans zette zijn eerste voetbalstapjes bij Jeuk en Sint-Truiden, maar is sinds zijn dertiende al verbonden aan Lierse. Op die leeftijd werd Poelmans immers ingelijfd door de JMG Academy, dewelke jonge talenten klaarstoomde voor het eerste elftal van de Pallieters. Poelmans vierde op 24 mei 2015 zijn debuut in de hoofdmacht van Lierse en zou er blijven tot het faillissement medio 2018. Hij verzamelde in die periode 52 selecties.

 

 ©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

In 2018 maakte hij de overstap naar het Nederlandse Helmond Sport, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde. Vorige zomer zag Poelmans er zijn contract omwille van corona en nopende besparingen niet worden verlengd. Eind augustus ging hij in op een bod van de Roemeense tweedeklasser Petrolul Ploiesti, maar die overstap werd geen succes.

Poelmans wil zijn Roemeens avontuur snel achter zich laten en zich vol op zijn tweede ambtstermijn bij Lierse storten. Daar zal hij de concurrentie moeten aanscherpen voor een plaats op de linkerflank.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws