RTV

Grote zoekactie op Albertkanaal met duikers en helikopter na overval

Geel -

De politie en het gerecht hielden donderdag in Geel-Stelen een zoekactie naar twee verdachten die een homejacking probeerden plegen. De bewoners van het huis konden hen buiten houden en geraakten daarbij lichtgewond. Op het Albertkanaal ging een sonarboot op zoek naar het wapen dat vermoedelijk gebruikt werd.

ho, brip

“Twee verdachten belden donderdagmiddag aan bij de woning van de slachtoffers. Met een smoes probeerden ze binnen te geraken, maar werden door de bewoners tegengehouden. Er ontstond meteen daarna een schermutseling”, legt Kristof Aerts van het Antwerps parket uit. De verdachten zouden daarbij ook wapen gebruikt hebben.

De bewoners raakten lichtgewond, een van hen kreeg een slag op het hoofd. Zonder buit sloegen de verdachten op de vlucht. “Er werd door de politie meteen een zoekactie georganiseerd waarbij een helikopter werd ingezet”, zegt Aerts. Ook op het Albertkanaal werd een sonarboot ingezet die op zoek ging naar het wapen dat er vermoedelijk werd weggegooid. Dat leverde niets op. Wel kon er later op de dag een man opgepakt worden. “Er wordt nog onderzocht of die man betrokken was bij de feiten.” (brip, ho)

 

 © Hans Otten

 

 © Hans Otten

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio