Brandweer bevrijdt bestuurder uit gekantelde vrachtwagen op Noorderlaan

De Antwerpse brandweer rukte donderdagmiddag uit naar de Noorderlaan. Op de hoek met de Kruisweg was daar een vrachtwagen in de berm gekanteld na een ongeval.

Het ongeval tussen twee vrachtwagens gebeurde iets voor half twee. “Een van de vrachtwagens belandde daarbij op de flank”, aldus woordvoerder Jana Verdegem van de federale politie. “De bestuurder zat gekneld in de cabine en moest bevrijd worden door de brandweer.”

Brandweer Zone Antwerpen knipte daarvoor een deel van de cabine weg. “De bestuurder werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, hij verkeert niet in levensgevaar”, zegt Verdegem.

De vrachtwagen werd getakeld en de brandweer moest ook het wegdek opruimen omdat er olie op de weg was beland. Er was dan ook enige tijd verkeershinder in de omgeving, maar vrachtwagens konden lokaal omrijden. Enkele bestuurders die foto’s maakten van het ongeval, kregen een boete van 116 euro.

200 meter van het ongeval moest de brandweer ook tussenkomen voor een vrachtwagen die kreeg af te rekenen met oververhitte remmen.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio