Kasper Stockman van De Braaipan (links) met Lowie en Andra van Bistro Nobis, die woensdag op de openingsdag nog kwamen helpen. 

Kasper Stockman van De Braaipan (links) met Lowie en Andra van Bistro Nobis, die woensdag op de openingsdag nog kwamen helpen. © Mia Uydens 

De Braaipan is eerste korteketenfrituur

Oostmalle -

Op de Lierselei in het pand waar vroeger broodjeszaak ’t Krok-Anneke zat opende Kasper Stockman (23) woensdag zijn splinternieuw frituur De Braaipan. Naast de vertrouwde frituursnacks vind je er een groot assortiment huisbereide vleessnacks van een lokale boer.

De Braaipan is wellicht de eerste korteketenfrituur in Vlaanderen. Kasper Stockman (23) runde de voorbije winter samen met Lowie Verheyen (28) en Andra Granacher (26) van Bistro Nobis al eens een mobiel frituur op de parking van Bistro Nobis in de Herentalsebaan in Oostmalle. Hier kon de Mallenaar al kennismaken met de lekkere verse ambachtelijk snacks en hamburgers. De frituurmobiel was een noodoplossing om het inkomstenverlies op te vangen door de horecasluiting. Bistro Nobis bleef ook wel afhaalgerechten verkopen. De testcase met de frituurmobiel viel zo hard mee dat het trio het oude pand op de Lierselei een complete make-over gaf met prachtige tegeltjes om er een frituur te starten. Lowie en Andra blijven zich op Bistro Nobis concentreren, terwijl Kasper - al langer de rechterhand van Lowie en Andra - het gezicht wordt van De Braaipan.

Van huisbereid stoofvlees en de zelfgemaakte videe over een rundsburger, berenpoten en satés van eigen vlees: De Braaipan heeft veel te bieden. De naam is Zuid-Afrikaans voor friteuse en verwijst naar Kaspers liefde voor Zuid-Afrika. De kersverse friturist is in Zuid-Afrika namelijk mede-eigenaar van de vzw Prince Albert Skills School voor kansarme kinderen. Nog iets waarmee De Braaipan zich onderscheidt van andere frituren: alle verpakkingsmaterialen zijn biologisch afbreekbaar. Zélfs de sauspotjes. Je mag ze dus gewoon in de gft-bak gooien. (kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio