©  EPA-EFE

Novak Djokovic kent geen genade met Soonwoo Kwon op ATP Belgrado

De Serviër Novak Djokovic (ATP 1) heeft woensdag op overtuigende wijze de maat genomen van de Zuid-Koreaan Soonwoo Kwon (ATP 85) in zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van ‘zijn’ Belgrado (gravel/711.800 euro). De setstanden waren 6-1 en 6-3. Bij 5-1 in de tweede set wist Kwon nog twee spelletjes te winnen, maar meer dan uitstel van executie was het niet.

Bron: BELGA

In de volgende ronde, de kwartfinales, wacht Djokovic een Servisch onderonsje met Miomir Kecmanovic (ATP 47). Die won eerder op de dag met 6-3, 3-6 en 6-3 van de Fransman Arthur Rinderknech (ATP 129). Djokovic mikt op een derde eindzege in eigen land, nadat hij in 2009 en 2011 de titel pakte in Belgrado. Het Serbia Open staat voor het eerst sinds 2012 opnieuw op de ATP-kalender.

Djokovic is toe aan zijn tweede toernooi in evenveel weken. Daarvoor lag hij stil sinds zijn eindwinst op de Australian Open midden februari. Vorige week sneuvelde Djokovic geheel onverwacht al in de achtste finales van het Masters 1.000-toernooi in Monte Carlo tegen de Brit Daniel Evans (ATP 26), die zich een ronde later ook de betere toonde van David Goffin (ATP 12). De halve finale tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 5), de uiteindelijke eindwinaar, bleek het eindstation voor Evans.

Meer sportnieuws