© Politie Grens

Jongere in elkaar geslagen door drie minderjarigen in Essen

Een jongere is afgelopen zondag in elkaar geslagen in Essen. De lokale politie kon na onderzoek drie minderjarigen oppakken. Ze zullen voor de jeugdrechter verschijnen. Vorig weekend waren ook al gevallen van zinloos geweld met jongeren in Kapellen en Brasschaat.

Het slachtoffer liep verwondingen op en is tien dagen arbeidsongeschikt. “Na onderzoek kon de politie drie verdachten identificeren en arresteren. Ze werden gehoord en de jeugdrechter zal verder beslissen over een passend gevolg voor de betrokken minderjarigen”, aldus commissaris Patrick De Smedt van politiezone Grens.

De lokale politie geeft geen verdere details vrij omdat er minderjarigen betrokken zijn bij het incident, maar wil benadrukken dat zinloos geweld door jongeren nooit getolereerd wordt. “Er zal altijd een grondig onderzoek naar de daders gebeuren. Jongeren moeten elkaar aanvaarden zoals ze zijn en op een redelijke manier in discussie gaan, zonder geweld”, zegt De Smedt.

Afgelopen weekend zijn jongeren zowel in Brasschaat als Kapellen ook het slachtoffer geworden van zinloos geweld. In beide gevallen kregen ze rake klappen te verduren. In Brasschaat werden vier jongeren aangevallen door vier anderen toen ze vrijdag iets zaten te drinken in het park. In Kapellen werd een jongen van 12 jaar op het Dorpsplein belaagd. Sinds het begin van de lockdown krijgt de politie steeds meer meldingen van geweld onder jongeren.

 jtpMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio